Főoldal
Rólunk
Hírek
Versenybizottság
Etikai és Fegyelmi Bizottság
Üstökös Kupa
Kapcsolat

II. „Homokban Szárnyalók” Strandkézilabda Torna – Gárdony, 2020.07.11.

Idén, július 11-én Gárdonyban rendezte meg a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség a II. „Homokban Szárnyalók” Strandkézilabda Tornát felnőtt és utánpótlás korosztályban.

A vírus okozta idő előtti és kényszerű leállás meghozta az „étvágyat” a kézilabda sportágat szerető és űző játékosok számára, ezért – főleg női felnőtt és utánpótlás mezőnyben – szép számú nevezés érkezett strandkézilabda tornánkra.

A szövetség idén amatőr csapatok részére írta ki a versenyt és főleg a megyében kézilabdázó együttesek, játékosok számára.

Fantasztikus helyszínen, a Velencei tó partján, kiváló minőségű pályákon rendeztük meg idén a tornát, melyet az időjárás is majdnem teljes mértékben a kegyeibe fogadott – csak néha egy-egy kisebb-nagyobb szélvihar adott „lendületet” a játékosoknak, hogy „szárnyaljanak” a homokban.

A női mezőnyben 7, a férfi mezőnyben 3, míg utánpótlás korosztályban 5 csapat nevezett.

Női mezőny:

 • Pöttöm Pannák
 • Csapatooom
 • Fehérvári Szeniorok
 • Rácalmás SE
 • Gárdony-Pázmánd
 • Sugar Babies
 • Beach Bombák BHT

Férfi mezőny:

 • Axis Mundi BHC
 • Martonvásári KE
 • VAX KE Sárbogárd

UP mezőny (fiú)

 • Virág SE
 • Veresegyház VSK
 • Ráckevei Belevalók
 • Ráckeve Fenegyerekei
 • Csepel DSE 2006

A női mezőnyt két csoportba sorsoltuk, majd a csoportmérkőzések után kialakult helyezések alapján a két csoport 3. helyezettjei és az A csoport 4. helyezettje körmérkőzést játszott a végeredmény kialakulásáért. A két csoport második helyezettje játszott a bronzéremért, míg a két csoport első helyezettje az aranyéremért küzdött meg.

Lendületes, izgalmas, helyenként szép technikai elemekkel tarkított mérkőzéseket láthattunk, melyek után az alábbi végeredmény alakult ki:

 1. Beach Bombák
 2. Gárdony-Pázmánd
 3. Fehérvári Szeniorok
 4. Rácalmás SE
 5. Csapatooom
 6. Sugar Babies
 7. Pöttöm Pannák

A női mezőnyben:      a legjobb játékos: Magyar Nikolett (Gárdony-Pázmánd),

a legjobb kapus: Kapusné Barta Irén (Fehérvári Szeniorok) lett.

A férfi mezőnyben sajnos 3 csapat nevezett, ezért ők körmérkőzéses rendszerben játszottak le két fordulót. Itt is nagyon szoros, kiélezett, a legtöbbször „szétlövéssel” eldöntött mérkőzéseket láthattak a kedves szurkolók, melynek végén a körbeverések után az alábbi sorrend alakult ki:

 1. Martonvásári KE
 2. Axis Mundi BHC
 3. VAX KE Sárbogárd

A férfi mezőnyben:    a legjobb játékos: Májer Martin (Axis Mundi BHC),

a legjobb kapus: Erdélyi Mihály (Martonvásári KE) lett.

Az utánpótlás korosztályban idén fiú csapatok nevezése érkezett be a tornánkra. A gyerekek leginkább ismerkedtek még ezzel a sportággal, de szinte mérkőzésről mérkőzésre lehetett látni rajtuk a fejlődést, hogy ráéreznek ennek a fantasztikus sportágnak az ízére. Tempós, helyenként izgalmas mérkőzéseken sportszerűen biztatták a szép számban a csapatokat elkísérő szülők, szurkolók, akik néhány mérkőzésen már láthatták a gyerekektől a sportág speciális technikai elemeit is. Ilyenkor még nagyobb ováció, elismerő taps kísérte a mérkőzéseket.

Ebben a korosztályban körmérkőzéses rendszerben bonyolítottuk le a tornát, melynek a végén az alábbi sorrend alakult ki:

 1. Veresegyház VSK
 2. Csepel DSE 2006
 3. Ráckeve Fenegyerekei
 4. Virág SE
 5. Ráckevei Belevalók

A legjobb játékos: László Kristóf (Virág SE)

A legjobb kapus:   Badak Márton (Veresegyház VSK) lett.

Bízunk benne, hogy mindenki – kicsik és nagyok, játékosok és szurkolók – nagyon jól érezték magukat, élvezték a homokot, a látványos mérkőzéseket és a gólokat, és reméljük, hogy jövőre szintén találkozhatunk immáron a III. „Homokban Szárnyalók” Strandkézilabda Tornán!

Köszönjük szépen Mindenkinek a részvételt, a sportszerű mérkőzéseket és a kiváló hangulatot!

Vélemény, hozzászólás?