Főoldal
Rólunk
Hírek
Versenybizottság
Játékvezető Bizottság
Etikai és Fegyelmi Bizottság
Üstökös Kupa
Kapcsolat

Tóth Ivánra emlékezünk

Frissítve: Tóth Iván temetése 2019. október 05-én délelőtt 10.00 órakor lesz a martonvásári temetőben.

Tóth Iván Tanár Úr,

Martonvásár Díszpolgára, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, a Magyar Sportért Kitüntető Cím, a II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Cím, a Magyar Kézilabdázásért Díj, a Fejér Megye Kézilabda Sportjáért Díj, Fejér Megye Közgyűlése Terstyánszky Ödön Díjának tulajdonosa, nekünk, Martonvásáriaknak a TANÁR ÚR, 2019. szeptember 16-án, életének 93. évében elhunyt.

Tóth Iván 1950-ben tanárként került Martonvásárra. A helyi baráti körének rendszerellenesnek minősített beszélgetései miatt 1953-ban letartóztatták és hatévi börtönre ítélték. 1956. október 31-én szabadult a csolnoki büntetőtáborból.

A kiváló tanárt örömmel alkalmazták újra az iskolában. A haza és a sport szeretetére nevelte diákjait és az ifjúságot, akik rajongtak érte.

Tóth Iván személyében egy kiváló Tanárt, egy igazi, önzetlen közéleti és sportembert ismerhettünk, aki Fejér megyében a kézilabda egyik megalapítója volt 1958-ban Martonvásáron. Aktív korában nagypályás játékos és játékvezető volt. Emberi és sportbeli nagysága előtt tisztelegve a martonvásári sportcsarnok a nevét viseli.

Martonvásár Önkormányzata a felejthetetlen emlékű Tanár Urat saját halottjának tekinti.
Búcsúztatása és temetése a martonvásári temetőben lesz. Időpontjáról a későbbiekben adunk tájékoztatást.

Emlékét és szellemi hagyatékát megőrizzük!

Dobos Lajos

FMKSZ Elnök

Vélemény, hozzászólás?